Nieuwsflits Fitbit

Fitbit presenteert nieuwe stappenteller horloge

Fitbit is afgelopen week naar buiten gekomen met het nieuws dat ze een nieuwe stappenteller horloge op de markt gaan brengen. De Fitbit Versa krijgt een vernieuwd ontwerp en biedt onder andere een hartslagmeter en fysieke knoppen.

Dit maakte Fitbit dinsdag 12 maart bekend.

De Versa stappenteller horloge is de navolgeling van de Fitbit Blaze en de Fitbit Ionic. Het grootste verschil in ontwerp dat Fitbit doorgebracht heeft is dat het ontwerp van de Versa minder hoekig is dan de vorige versies en hij lijkt wat meer op een Pebble, het bedrijf dat Fitbit overnam in 2016.

Het apparaat is minder hoekig en beschikt over een 1,34-inch lcd-scherm dat aanraakgevoelig is wat is voorzien van een resolutie van 300 bij 300 pixels. Ook is de Fitbit Versa voorzien van een hartslagmeter die de hartslag constant meet.

De nieuwe Fitbit stappenteller horloge ligt vanaf april in de winkels en moet 200 euro gaan kosten. Dit is goedkoper dan de Ionic, maar de Versa is in tegenstelling tot dat stappenteller horloge niet voorzien van een GPS. Wel toont hij notificaties, kan hij tot 50 meter diep onder water en gaat de batterij bij een volle accu vier dagen mee.

Kinderen

Naast de Fitbit Versa werd ook de Fitbit Ace aangekondigd. De Fitbit Ace is een stappenteller horloge gericht op kinderen van acht jaar en ouder. Het stappenteller horloge heeft nauwelijks slimme functies, maar wordt wel gekoppeld aan een smartphone.

De Ace moet ervoor zorgen dat kinderen weer meer gaan bewegen. Ze worden met berichten gemotiveerd en kunnen samen met andere kinderen wedstrijden doen. Ook wordt slaap geregistreerd.

De Fitbit Ace ligt vanaf eind mei in de winkels, kost 100 euro en is beschikbaar in de kleuren blauw en paars.